Det är kul att vara tant



Det där med att STICKA härifrån

Gick och tittade på garn med Anna efter skolan idag, men det jag ville ha fanns inte. Så nu ska jag väl leta efter något nytt mönster eller något antar jag... Jag är så himla sticksugen, men tycker inte riktigt om de garner jag har hemma för tillfället.

Imorgon är det äntligen onsdag i alla fall! Lätt den bästa dagen i min fullspäckade vecka.


Mina första sockar är klara!



Och ja, garnet tog slut så det blev en annan färg på halva ena strumpan. Men det ska vara så nu!

Lisa-måndag är grejen


Idag hade jag och Lisa klackskodag och efter skolan gick vi och fikade. Det var gott och mycket trevligt. Gick även förbi körskolan och bokade in massor körlektioner framöver. Nu ska jag verkligen lära mig köra bil på riktigt!

Jag vill verkligen bara åka tillbaka nu


Snälla


Anna



Man skulle kunna säga att denna vackra flicka är ungefär 55% av mitt liv just nu. I alla fall om man kollar på de inlägg som är på startsidan här för tillfället. Jag tänkte bara förklara varför på ett ungefärligt och aningens förenklat sätt. Det är liksom så att jag inte klarar mig utan henne.

Torsdagar kan funka ibland

Idag är det den athenska demokratin som blir uppäten. Demokrati smakar bra måste jag säga! Snart ska jag räkna matte i min borttappade mattebok. Yää eller nåt!


Idag åt jag på salladsbar med Anna. Eller rättare sagt, idag åt jag på salladsbar med min personliga fotograf som tar kort på mig i nästan alla lägen. Det gick däremot inte lika bra när jag skulle fota henne, som ni kanske ser.

Onsdagar är alltid bäst

Hej hopp! Här sitter jag och tuggar i mig Alexander den store efter en dag fylld med jul, Arne Weise och aningens för starkt trumpetspel. Jag fasar för träningsvärk i läpparna och det är inte kul! Nu har jag planerat att plugga resten av kvällen och hoppas även på att hinna med ett eller två gossip girl-avsnitt. Tjo hej!

Anna tipsar: http://web4health.info/sv/answers/child-say-no.htm


Ett enkelt och direkt "NEJ, jag är inte i stånd till att hjälpa dig med det" är den bästa lösningen. Om man vill eller känner att man måste ge en förklaring bör man håller den enkel:"NEJ, jag har redan ett annat möte den tiden", eller "NEJ, jag är ledsen, men jag hinner inte."

Andra sätt att säga NEJ:

  • NEJ, jag kan inte göra det just nu
  • NEJ tack. Inte den här gången. Men tack för att du frågade.
  • Jag är ledsen, men NEJ.
  • Snälla acceptera att jag inte kan.
  • Helst inte.
För att förmedla ett bestämt NEJ bör man:
  • Start meningen med ordet NEJ
  • Skaka på huvudet och använda andra icke verbala signaler, vilka understryker ordet NEJ. Rösten bör samtidigt vara klar och direkt, och man bör ha ögonkontakt
Om någon ställer en fråga är det rimligt att be om tid för att tänka över saken, innan man lämnar ett svar. Beslutet bör vara helt ditt eget, men ibland är det svårt att bara säga "NEJ, inte just nu". För att underlätta kan man i dessa lägen använda ett empatiskt röstläge, samt lägga till att man gärna hjälper till en annan gång, när det passar bättre:

"Jag är ledsen, jag skulle gärna ha passat din katt nästa helg, men min man och jag ska bort då. Jag vet att det kommer att bli svårt för dig att hitta någon annan som kan ta hand om din katt. Jag ska försöka att hjälpa dig nästa gång." Kom ihåg att svaret NEJ är ett ärligt svar. Man har alltid rätt att säga NEJ.

Jag gjorde antikens filosofer lite mer intressant




Två bilder som inte riktigt hör hit egentligen men som ändå passar in




Idag har jag hittills hunnit med att städa hela huset, två Gossip Girl, en promenad med Sofia och lite mat. Nu måste jag verkligen ta tag i att börja plugga. Just nu har jag lite svårt att hitta motivationen måste jag erkänna men det kommer nog.

Bättre start på veckan än förra gången


BRA dag (!) måste jag börja med att säga. Skolan gick fort, jag hade min första körlektion, som gick helt okej, en cool tjej började prata med mig på busshållplatsen och ja det var väl ungefär allt. Kvällen ska bli att tillbringas med min kära Anna på skype kämpandes med plugget som just nu är nästan lika mycket som i nian igen. Känns ganska brutalt jobbigt. Meeeen! Nu är det i alla fall dags för två studiedagar! Tyvärr måste jag plugga mer än vad jag skulle gjort om jag var i skolan dessa dagar antagligen, men trots det känns det rätt lockande.

Otypiskt bra söndagskväll

Jag funderade allvarligt på att se på Dear John för fjärde gången den här veckan, men det fick bli Gossip Girl istället. Sitter fint det med!

Här är två bilder från Alexs kalas idag. Kalas med tårta och lekar borde man ha oftare!



Tre gånger i veckan






Efter en mycket fin helg ska jag snart iväg och träffa familjen jag ska vara barnvakt åt framöver och sedan åka till Alexander för födelsedagskalas!

Inväntar finbesök


Sjukt peppad dag

Skolmusikkåren är en sjukt roligt orkester att spela med. Även fast det kanske inte alltid låter jättebra så är det verkligen kul hela tiden! Ibland längtar jag till varje onsdag.

Något annat jag längtar till är när jag och Anna ska börja jobba med vårat PA för det kommer bli helt galet bra! Jag vill verkligen börja nu!


Jag ska bli rik

Nu börjar det bli dags att tjäna pengar på riktigt. Nästa vecka är det lite städjobb, idag har jag pratat med en familj här i Slaka som jag och Alicia ska vara barnvakter åt, på söndag ska vi träffa dem och när hösten drar igång lite mer har jag ganska många spelningar i kyrkan, där jag för övrigt tänker försöka mig på en löneförhöjning. PLUS att jag fick betalt för bröllopet där jag spelade och även hjälpte till med Sofia på för några veckor sedan. Dock har jag lagt ner mer pengar änn någonsin på resor de senaste helgerna. Men det var det värt!


Här är vår syjunta! På fredag håller vi i intervjuer samt intagningsprov. Vi söker tre nya medlemmar och konkurrensen är hård. Till och med Stefan står uppskriven på ansökningslistan, men det misstänks ganska skarpt att det är Arvid som har skrivit upp honom. Sticka är kul!

Dubbla poäng



Måste bara få visa upp min kamp med Karin i Wordfeud. Jag leder med lite mer än hälften. Jag kände mig bra ända tills Alex bokstavligen (höhö) kom och TOG mitt ord. Jag la maskera och sen la han till ett D och fick mer än trettio poäng och gick om mig. Men jag vinner mot alla andra!

Måndag = ny vecka

Men den här veckan känns nyare än vanligt. Nu ska jag nog anstränga mig mer än vanligt för att göra det jag brukar göra. Eller nej förresten, det jag brukade göra.

Pratar i telefon

och längtar tills imorgon.

Jag kan sälja min trumpet så har jag råd



En fin Anna och en rolig låt.

Rätt bra dag ändå trots att det var onsdag, alltså inga håltimmar. Hade möte om den eventuella Canada-resan som kaanse ska bli av med smk i sommar. Just nu ser det inte så lovande ut... Det kostar sjukt mycket verkligen! Men jag hoppas att vi kommer iväg i alla fall, det vore ju jätteroligt!

För övrigt längtar jag litegrann tills i helgen.

Lyssnar på detta för att försöka motivera mig själv till att plugga



Jag vet inte om det fungerar sådär jättebra, men det var värt ett försök! Fruktansvärt roliga låtar att spela är det i alla fall.

Stockholms matkultur




Tog en himla massa kort på det Alicia och jag åt i Stockholm i helgen, men inte på något annat. Hähä. Jag köpte i alla fall ganska mycket kul. Mest kläder. Nu ska jag ta tag i mig själv och dra mig till alla himla böcker som jag måste plugga i.

Fatta att vi inte kommer tillbaka


Inte i år i alla fall. Just nu känns det ganska jobbigt faktiskt, men så är det. Blir galen så fort jag tänker på det. Men nu är det bestämt i alla fall och det blir nog bra. Har man andra planer så har man helt enkelt.

KLICKA PÅ BILDEN


Så kommer du till Emmas blogg som jag har fixat designen till.

Idag efter skolan gick jag hem till Katta med henne, Anna och Linnea och åt kebab, myste och skypade med Emma. En riktig mysfredag skulle jag säga! Ikväll ska jag nog försöka lägga mig tidigt eftersom jag är så himla trött, men också för att jag ska upp tidigt imorgon och åka till Stockholm. Jag är verkligen galet shoppingsugen! Men vi får se om jag håller mig till mina planer.


Ni är fina!

Borstar bort mina aggressioner med tandkräm

Är på fruktansvärt dåligt humör. Sitter och borstar tänderna hårt typ. Imorgon är det fredag vilket betyder två lektioner, med fem timmars hål emellan och en trumpetlektion i mitten. På lördag ska jag till Stockholm och shoppa sönder mig. Hoppas jag är på bättre humör då!


Landslaget och skolmusikkåren tillsammans. Bara för att det är bästa låten (förutom el camino).

RSS 2.0